Poděkování

Vážení a milí přátelé a spoluobčané města Holýšova,

 

za věřící v Holýšově chci touto cestou poděkovat všem, ať už velkým nebo malým – prostě všem, kteří se podíleli na zdobení vánočního stromečku ve vestibulu holýšovského kostela. Tak krásně ozdobený, jako byl tentokrát ještě nebyl (viz obrázek). doufám, že i v letošním roce tomu bude alespoň stejně tak.

Také děkuji všem, kteří nám v minulém roce zanechali svoji přízeň a jakýmkoliv způsobem byli našemu kostelu nápomocni a věřím, že tomu bude i nadále.

jak jste si asi již všimli, tak po dlouhé odmlce se v pátek 27. listopadu 2015 opět rozezněli zvony na zvonici ve věži kostela sv. petra a pavla v Holýšově.

Jsou tam umístěny dva zvony – ten větší z r. 1743 s nápisem „Benedictus Domini Nomen“ (volný překlad – „Buď požehnáno jméno Páně“), tento zvon zvoní vždy v poledne a v 18:00 hod.

Druhý menší z r. 1921 má tři jména: Suzane, Roberto a Filipo. Tento zvon zvoní vždy s velkým před boVánoční stromečekhoslužbami.

Přeji vám všem do r. 2016 vše nejlepší, hlavně zdraví, štěstí, pohody, … a Božího požehnání.

 

Za kostel sv. Petra a Pavla v Holýšově Honza Jung

Příspěvek byl publikován v rubrice Články a jeho autorem je JanJung. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.